Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
"The Rudy Trouvé Sextet in an introvert but danceable mood", zo luidt de ondertitel van 2002 - 2003, het analoog ingeblikte en gloednieuwe album van muzikant en beeldend kunstenaar Rudy Trouvé. Introvert én dansbaar, inderdaad, en dat deze twee opponerende begrippen elkaar niet noodzakelijk voor de voeten hoeven te lopen, legt Trouvé vakkundig uit aan de hand van een collectie songs die hij de voorbije twee jaar bij elkaar schreef. Verlenen tevens hun medewerking: een korf muzikanten die men kan kennen van Kiss My Jazz, Lionell Horowitz, Dead Man Ray of Zita Swoon, op deze laatste na allemaal bands waar Trouvé zelf deel van uitmaakt(e), hoewel het grote publiek hem natuurlijk zal herinneren als ex-gitarist van dEUS.
2002 - 2003 distantieert zich in de eerste plaats van hypermodieuze snufjes en andere futuristische tierlantijntjes en slaagt er in al zijn bescheidenheid in om de gevoelige snaar te beroeren én de luisteraar naar bed te sturen met een hartverwarmend brouwsel van fragiele gitaarlijnen en behaaglijke melodieën. Ook tekstueel verkondigt Rudy Trouvé niet bepaald wereldschokkende theorieën, nee, z'n parabels schitteren eerder in eenvoud en mijmeren een eind weg over het leven van alledag en andere banaliteiten.
Waar ouder materiaal van Trouvé zich vooral tussen goed, middelmatig en zwak bewoog, telt 2002 - 2003 een handvol songs die ronduit als briljant mogen bestempeld worden. 'Stopped Smoking' en 'Box Is Yr Friend' klinken uitermate poppy en eenmaal overgeleverd aan de finesse en frivoliteit die het sextet olijk in deze songs injecteert, is er geen weg meer terug. Invloeden liggen meer dan eens voor het grijpen, maar dringen zich nooit té ostentatief op aan de luisteraar. Op deze manier weten we echter wel dat de muziek van The Fall ('Thirty Six'), Velvet Underground (het met ene Sandra Cocciolo gezongen 'Hit') en Stereolab ('Tu Sais?') de afgelopen zomers vaak door de huiskamer van de Antwerpenaar galmde. Chet Baker is eveneens prominent aanwezig en in de slotfase waagt het sextet zich gracieus aan 'I Wanna Be Yr Beach', Trouvé's eigenzinnige interpretatie van een Stooges- en een New Order-klassieker.
De kans dat je na het beluisteren van dit album een vrolijker mens wordt, is miniem, maar mocht er elke maand een lofi-parel als 2002 - 2003 uit de boom vallen, hebben wij geen enkele reden om ons eenzaam of ongelukkig te voelen.
http://www.kindamuzik.net/recensie/the-rudy-trouv-sextet/2002-2003/5306/
Meer The Rudy Trouve Sextet op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/the-rudy-trouv-sextet
Deel dit artikel: