Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Fans van mùm en aanverwanten gaan voortaan ook beter eens te rade bij Minotaur Shock, het vlaggenschip van de Brit David Edwards. Meer nog dan zelf in de schijnwerpers te treden maakte de man uit Bristol de afgelopen jaren furore als remixer voor onder andere Badly Drawn Boy, Lucky Pierre, Super Furry Animals en zelfs Bloc Party. In zijn vrije tijd verdiepte hij zich in de ontelbare mysteries van de zee, die een dermate grote impact op hem hadden dat hij er met Maritime een volledig album aan wijdt.
Edwards heeft zich op zijn tweede plaat een denkbeeldige wereld toegeëigend, waarin hij elke avond langsheen de oogverblindende kustlijn tuurt. Het gedachtegoed wemelt van de romantische idealen die zowel in het idyllische Mauritius als in het grauwe Norfolk hun oorsprong vinden. Contradicties die je ook in de songs aantreft. Ze omhelzen een breed spectrum van rare geluidjes en ingenieuze invalshoeken die zo from outer space geript lijken en die de ene keer ongrijpbaar, en de andere bedwelmend hun weg naar de luisteraar vinden. Alsof Boards Of Canada en het Radiohead ten tijde van Kid A de handen in elkaar hebben geslagen voor een ultieme soundtrack die de tweeëntwintigste eeuw moet symboliseren. Synthesizers houden Maritime in het gareel en vormen een machtige bron van kinderlijk naïef aandoende melodieën. Het in het oor springende prog-gehalte doet je onwillekeurig denken aan Mike Oldfield, terwijl het repetitieve, gloedvolle segment van de nummers ontsnapt zou kunnen zijn uit het brein van Philip Glass.
Excellerende glitchpop (met ‘Hilly’ en ‘Luck Shield’ als uitschieters) in een knusse elektronische winterjas; niet zo verslavend als, pakweg, mùm of Boards Of Canada, maar toch eentje die je zéker in huis moet halen.
http://www.kindamuzik.net/recensie/minotaur-shock/maritime/10191/
Meer Minotaur Shock op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/minotaur-shock
Deel dit artikel: