Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Tegenwoordig komt er zoveel interessants uit Brooklyn dat er al enige patronen zijn waar te nemen in muzikale koersen. Zo zijn er bands die hun debuutplaat het liefst volstoppen met ontoegankelijk gefreak. Om er vervolgens achter te komen dat geen hond die plaat koopt.
Een carrière in de muziek zou echter nog steeds mooi zijn, en de tweede plaat klinkt dan ook een stuk toegankelijker. Waarop de eigenwijsheid wel behouden blijft. De combinatie van beide levert veel fraais op, zoals bijvoorbeeld Bear in Heaven recentelijk op zowel plaat als podium aantoonde.
Here We Go Magics tweede is van hetzelfde laken een pak. Ze laten de zolderkamerfolk- en elektronicaflarden van de titelloze debuutplaat voor wat het is. De band gaat op Pigeons de kant op van dromerige, psychedelische folkrock met een kop en een staart, voorzien van elektronica-injecties. Die voorzien de op het eerste gehoor niet bijster baanbrekende songs van een broeiende onderlaag.
Het is zo'n plaat die het best tot zijn recht komt door er in alle rust voor te gaan zitten, het liefst met een koptelefoon op. Zodat de enorme variatie tussen de elf nummers, het gelaagde geluid en de vindingrijke opbouw van de songs vanzelf komen bovendrijven. De spanning tussen de ijle, soms onvaste maar bovenal rustgevende zang van Luke Temple en de soms hypernerveuze elektronica geeft de plaat een boeiende meerwaarde.
Here We Go Magic koppelt op vernuftige wijze elektronicaspinsels aan de gejaagdheid en het repetitieve van The Feelies. En daarnaast aan het ruimtelijke, melancholieke geluid van de Nieuw-Zeelandse kiwisound van begin jaren negentig. Ze verstaan de kunst om bijvoorbeeld een in eerste instantie lullig klinkend liedje als 'Old World United' zodanig door de kunstzinnige mangel te halen dat het interessant wordt om naar te luisteren.
Dit lukt ze eveneens met 'Surprise', dat lang kabbelt maar ontaardt in een prachtige psychedelische climax. Prijsnummer is 'Collector', dat zo euforisch en neurotisch doordreint, dat het op menig alternatief dansavondje de voetjes met speels gemak van de vloer krijgt. De muziek op Pigeons doet de bandnaam eer aan.
http://www.kindamuzik.net/recensie/here-we-go-magic/pigeons/20365/
Meer Here We Go Magic op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/here-we-go-magic
Deel dit artikel: