Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Middels de nodige gratis software en de al even gratis downloadbare liedjes kan tegenwoordig zelfs je oma een mix in elkaar draaien; die vervolgens al even gratis kan gestreamd of gedownload worden. Als een platenmaatschappij dan nog per se een fysiek product aan de man wil brengen, kan dat product maar beter indrukwekkend uit de hoek komen. Je favoriete nummers van je favoriete producers even achter elkaar zetten, is dan lang niet genoeg.
Brackles, nochtans een van de betere Londense producers, heeft het spijtig genoeg op die manier gedaan. Goede muziek zal je hier genoeg vinden, zij het zeker niet in overvloed. Met Zomby, FlyLo, 2562, Dorian Concept en Roska zijn er de nodige flitsende namen. Het geheel is echter nogal knullig gemixt (lees: hij heeft de computer het werk laten doen) en ontbeert daardoor elke spanning en verrassing.
Bovendien interesseert het enkel de hipsters in Londen zelf hoe we al die stijlen moeten noemen of duiden. Je hoort feitelijk niet veel meer dan updates van het broken beat/nu-jazz geluid van begin deze eeuw, met vaak de nodige flauwe R&B-toevoegsels. Veel nummers klinken ondanks de gebroken ritmes niet veel spannender of vernieuwend dan de deep house en diepe Detroit techno van eind jaren negentig van eind vorige eeuw. Zie Brackles' eigen bijdrage 'Blo', die zo op labels als Ferox of Planet E had kunnen uitgebracht zijn. In 1996 welteverstaan.
Erger is dat er nog nauwelijks enige dubstepinvloed te bespeuren is, alsof Brackles enkel vooruit wil kijken. Een goede mix is altijd een samengaan van invloedrijk verleden, spannend heden en hoopvolle toekomst. Te eigentijds willen overkomen maakt dat je al snel gedateerd klinkt.
Komt daar nog bij dat de mix pas na elf nummers halfwarm genoedel een beetje op gang lijkt te komen. Dan pas komen de relatieve knallers rap achter elkaar, alsof Brackles zelf ook opeens beseft dat hij de schwung er maar niet inkrijgt.
Als dit een staalkaart is van de dansscene in Londen anno 2010, dan toont Sounds for Endless Cities vooral aan dat we de meeste producers op dit cd'tje morgen weeral vergeten zullen zijn. Voor een getalenteerd producer als Brackles is dat geen kleine schande
http://www.kindamuzik.net/recensie/brackles/songs-for-endless-cities-volume-1-brackles/20536/
Meer Brackles op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/brackles
Deel dit artikel: