Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Normaal gesproken duikt de gemiddelde NME-hypeband tegenwoordig vóór alles in Amsterdam op. Niet zelden op London Calling en in sommige gevallen op eigen kracht in de Oude Zaal van de Melkweg of de volgepakte bovenzaal van Paradiso. Het kan ook anders.
Om de één of andere reden heeft This Et Al uit Leeds de hypeboot naar Nederland enigszins gemist. Duitsland lust er wel pap van in het ondergrondse circuit en heel Engeland huppelt vrolijk achter de lovende woorden in de NME aan, maar hier staat de band in een achterzaaltje ter grootte van een woonkamer. Geeft niets; het geluid is goed en hard en je staat voor de verandering echt met je neus bovenop de band. Wat je noemt een intieme gelegenheid, deze editie van Vette Analoge Shit van het spijtig genoeg ter ziele gegane Zabel Muziek-label.
De band is nauw verbonden met de scene rond ¡Forward, Russia!. Eerste levenstekenen bereiken ons dan ook via hun label Dance to the Radio. De frenetieke postpunk waarop de voortrekkersband patent heeft voert ook de boventoon bij This Et Al. De jonge groep is echter eigenzinnig genoeg om aan dat palet een gruizige shoegazersound toe te voegen.
Live overweldigt het gezelschap uit Leeds door snaarstrak door het allesbehalve simpele idioom te beuken. De vele breaks worden met vlijmscherpe precisie neergelegd op het donderende substraat, geleverd door een werkelijk fenomenaal slagwerkbeest. Gitaarmuren om tegenaan te leunen en dramatiek waarvoor Muse zich niet zou schamen strijden om de aandacht met Interpols doem en postpunk-dancerockolijkheid. Zonder winnaar bevindt This Et Al zich op het snijvlak van deze invloeden. Dat zou vlees noch vis kunnen zijn; in dB's levert het een uiterst genietbaar Brits indiebandje op, dat zeker op reprise mag komen.
Naprogramma Parts & Labor [foto] is op de valreep toegevoegd aan de line-up. Een dag later is het trio het voorprogramma voor Battles, nu noiserocken ze deze kleine zaal overhoop met hun experimentele, opgefokte shoegazer. Snufjes elektronica, loodzware noisegitaarklanken en bruut drumwerk zorgen voor een indrukwekkend, eigengereid geluid. Parts & Labor zoekt de randen van de noiserock op en weet die zoektocht vorm te geven in echte liedjes met kop en staart. Behapbaar sonisch geweld dus, en een waardige afsluiter van een avond dB's waaraan de noiserock- en shoegazerliefhebber zijn hart kan ophalen.
http://www.kindamuzik.net/live/this-et-al/this-et-al-parts-labor/16112/
Meer This Et Al op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/this-et-al
Deel dit artikel: