Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Waarom worden er in navolging van al die Classic Rock Festivals nooit varianten voor de oude funk- en soulmeesters georganiseerd? Die staan live immers beter hun mannetje dan al die gedateerde leernichten. George Clinton voorop, want op zijn oude dag zijn hij en zijn band nog één brok energie.
Shows van Clinton zijn altijd een bizarre gewaarwoording. Diverse verkleedpartijen, maffe kreten richting het publiek en constante personeelswisselingen zorgen ervoor dat het binnen een mum van tijd een enorme poppenkast op het podium is.
Dat blijkt ook vanavond vanaf minuut één. Aan gitarist Gary 'Starchild' Shider, met grijze hanenkam en gehuld in een enorme luier, de eer om de avond als bandleider af te trappen. Samen met zanger Steve Boyd en toetsenist Bernie Worrell dicteert hij de andere P-Funk All Stars op uitstekende wijze door het eerste deel van de dampende funkset heen.
Het is zelfs al zo snel een groot feest dat het na 45 minuten amper opvalt dat de grote roerganger inmiddels zijn entree heeft gemaakt. Maar als het besef daar dan toch is en Clinton na een daverend ontvangst 'Atomic Dog' inzet, lijkt het een gelopen race.
Vocaal moet de 67-jarige ex-kapper nog even op stoom komen (hij begint met spaarzaame zang, wat geschreeuw in de microfoon en de nodige aanmoedigen om het publiek te laten dansen), maar na een goed uur lijkt hij zijn draai te hebben gevonden. Gelukkig worden de steken die hij laat vallen uitstekend opgevangen door de 23 vriendjes en vriendinnetjes die hij bij zich heeft.
De avond verloopt verder volgens bekend scenario. Er is veel ruimte voor jams en improvisatie, Clinton schuurt op zijn oude dag nog vrolijk met een vrouwlijke fan, en zanger Gene 'Poo Poo Man' Anderson laat de twijfel opspelen of James Brown niet gewoon op het podium staat.
Als na 'Flaslight' en 'Tear the Roof of the Sucker (Give up the Funk)' de indruk wordt gewekt dat het weer eens heel laat kan gaan worden, verlaat de band tot ieders verbazing al om 00.40u het podium (Clinton gaat normaal gesproken nog een uurtje of twee langer door).
Buiten de poptempel wordt de verklaring voor het vroege einde gevonden: studerend Amsterdam wil deze nacht ook nog met de billen schudden. Een lichte teleurstelling valt dan ook niet te onderdrukken bij het idee dat de 'Godfather of Funk' moet wijken voor de eerste de beste clubavond. Zo krijgt de nagenoeg vlekkeloze avond toch nog een kleine smet te verwerken. Clinton & co. hadden namelijk nog uren kunnen plezieren.
http://www.kindamuzik.net/live/george-clinton-the-p-funk-allstars/george-clinton-parliament-funkadelic/17408/
Meer George Clinton & Parliament / Funkadelic op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/george-clinton-the-p-funk-allstars
Deel dit artikel: