Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
"Ik word al moe als ik terugdenk aan het albumproces, dit album was een uitputtingsslag", vertelt zanger Marius D. Hagen lachend als we vragen hoe To the Treetops! tot stand is gekomen. "We hebben nog nooit zo hard gewerkt in ons leven. Soms zaten we zeventien of achttien uur achter elkaar in de studio. Het voelde een beetje als onze Batcave." Zanger en percussionist Anders Magnor Killerud voegt toe: "Volgende keer moeten we het anders aanpakken. Kortere dagen maken. Het resultaat was goed, maar fysiek waren we kapot. We hadden een maand bijna geen zonlicht gezien."
Zelfvernietiging
Team Me kijkt daarom met gemengde gevoelens terug op To the Treetops!. Hagen: "Op sommige momenten voelde het maken van deze plaat als een soort zelfvernietiging. Maar het moment dat we naar buiten mochten met de liedjes, voelden we ons gelukzalig. De reacties waren zo positief en lovend. We kregen precies de woorden te horen die we nodig hadden na zo'n moeilijke en zware periode. Dat heeft ons hoop en energie gegeven. Na al die tijd was het voor ons weer duidelijk waar we zo hard voor gewerkt hadden."
Eén van de redenen waarom het albumproces zoveel tijd opslokte, was de ingewikkelde instrumentatie die achter elk liedje zit. "Als je het album zou vertalen naar muzikanten, zouden we denk ik met 127 mensen op het podium moeten staan", lacht Killerud. "Ieder liedje heeft zoveel verschillende geluiden in zich dat het haast onmogelijk is om het live identiek te spelen. Daar stappen we dan ook een beetje vanaf. We proberen er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen met z'n zessen, maar sommige liedjes, zoals 'Come Down', krijgen live een interessante make-over."
Popmuziek
In de reacties die Team Me met To the Treetops! kreeg, werd de groep vaak geëtaleerd als popband. Daar kunnen de Noren niet van wakker liggen. Sterker nog, ze zijn blij met die referentie. Hagen: "Pop is tegenwoordig een breed begrip dat nog steeds door velen als iets negatiefs wordt gezien. Maar in de jaren zestig had je ook pop. Neem The Beatles. En dat zijn toch wel grote voorbeelden van ons. We hebben nooit letterlijk gezegd dat we popmuziek wilden maken, maar ik kan goed begrijpen dat mensen ons een popband noemen. En ik vind het prima."
Killerud voegt toe: "We komen veel op de radio in Scandinavische landen, en ook dat maakt onze muziek populair of poppy denk ik. Laatst hadden we de radio aan in de tourbus en er werd een nummer van Team Me gedraaid na Justin Bieber. We moesten er heel hard om lachen, maar ondertussen zegt dat wel iets over onze status. Team Me is uitgegroeid tot een band die op de radio komt, die zomaar tussen de grootste Amerikaanse artiesten wordt gedraaid. Dat besefte ik toen pas."
Underground
De zomer van Team Me zal in het teken staan van festivals en veel shows in de eigen Scandinavische regio. Hagen: "Het is leuk om in je eigen land te spelen, omdat je daar veel bekenden uit je oude bandscene tegenkomt. Er zijn bandjes waarmee we ooit in jeugdhonken in Oslo hebben gespeeld, die nu naast ons op het affiche van Roskilde staan. Sommige bandjes blijven bewust in de undergroundscene hangen, die willen niet groot worden. Ik neem ze niets kwalijk; veel aspecten van die scene mis ik. De knusse, ontspannen sfeer, de rust, de vrienden. Maar ik klaag niet, ik zou mijn leven voor geen goud willen inwisselen."
http://www.kindamuzik.net/interview/team-me/team-me-dit-album-was-een-uitputtingsslag/23059/
Meer Team Me op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/team-me
Deel dit artikel: