Onze laatste liverecensie.
Onze laatste albumrecensie.
Ons laatste interview.
Onze laatste video.
Hughes groeide op in Amerika, maar verhuisde enkele jaren terug naar het grauwe Londen. “De belangrijkste reden voor de verhuizing was een meisje. Ik ging met haar mee naar Engeland, en wilde daar meteen mijn muzikale carrière nieuw leven inblazen. Helaas werd het niets met haar, maar ben ik blijven hangen om muziek te maken.” Al snel had Hughes een band om zich heen gevormd, maar de zoektocht naar een geschikte zangeres duurde langer dan verwacht. Tot het lot een aangename verrassing bracht.
“Ik weet het nog precies. Het was een donkere, sombere avond en ik nam de trein naar Londen Bridge. Ik stapte bij de verkeerde halte uit, geen idee waarom, en daar ontmoette ik Tessa Murray. We raakten aan de praat, en ze vertelde dat ze onderweg was naar repetities van haar koor.” Toen Hughes vertelde over zijn band, gaf Murray haar nummer. “Ik geloof niet echt in het lot en zo, maar zoiets brengt je dan toch aan het twijfelen,” lacht hij. Niet lang daarna voegde Murray zich bij Still Corners.
Studio
De eerste langspeler van Still Corners, Creatures of an Hour, wordt in oktober uitgebracht. Hughes nam de gehele plaat in zijn eentje op in zijn eigen studio in Greenwich. “Het is veel werk, maar je hoeft geen studiogeld te betalen. Bovendien heb je alle tijd van de wereld. Ik vond het super om soms ’s avonds nog even een liedje op te nemen.” Toch staat Hughes stiekem op de uitkijk voor een producer voor later werk. “Ik zou het super vinden om de volgende keer met bijvoorbeeld Dave Fridmann te werken (MGMT’s Oracular Spectacular). Hij staat bovenaan mijn lijstje.”
Hughes is ook fanatiek filmfan. “Ik houd zowel van Hitchcock als van David Fincher (Alien, Se7en). Zo’n spanning probeer ik ook neer te zetten in de muziek.” Andere gevoelens die boven komen drijven bij het horen van ‘Creatures Of An Hour’ zijn eenzaamheid, kou en angst. “Het is precies de sfeer die vaak over het regenachtige Londen hangt. Dit album had ik niet kunnen maken als ik in het zonovergoten Amerika was blijven wonen. Een nummer als ‘Endless Summer’ gaat puur over de korte zomers in Engeland.”
Griezelsongs
Al kletsend met de opgewekte en enthousiaste Hughes is het haast niet voor te stellen dat hij de man is achter de weemoedige en soms bijna tranentrekkende griezelsongs van Still Corners. “Je zou het niet zeggen, maar het is een erg positief album. De meeste nummers gaan over hoop en liefde en over de verwarring die daaruit kan ontstaan.” Ook muzikale invloeden waren van belang voor het karakteristieke geluid. “Ik heb waarschijnlijk te veel naar New Order geluisterd,” lacht Hughes.
Still Corners staat in november op het Le Guess Who festival in Tivoli, Utrecht. “Ik heb erg veel zin in het festival. Er staan leuke bands, en ik denk dat onze show wel eens erg goed tot zijn recht gaat komen daar.” Daarna volgt een Amerikaanse tour die het hele land over gaat. “Het wordt geweldig om met deze mensen te reizen en te spelen. Het zijn echte vrienden van me.” Niets meer dan dat? “Met Tessa?” Hughes lacht ongemakkelijk en vertelt verlegen: “we hebben een verleden samen, laten we het daar op houden.” Flauw hoor Hughes, zo’n open einde.
Beeld door Tim Ferguson
http://www.kindamuzik.net/interview/still-corners/still-corners-de-soundtrack-van-londen/22206/
Meer Still Corners op KindaMuzik: http://www.kindamuzik.net/artiest/still-corners
Deel dit artikel: